Új Széchenyi Terv Nemzeti Fejlesztési Ügynökség


Jelenleg futó kutatásaink

 • HOLOTECHT - A valóság karnyújtásnyira


  A Profitrade90 Kft. konzorciumi partnerként 2018 óta vesz részt a Holotecht fejlesztésben, melynek segítségével az eddig csak számítógépes modellként létező épületekről valóságos, a térben megjelenő 3 dimenziós körüljárható modellek születhetnek.
 • Play2gether virtuális online zenei szolgáltatás


  A Play2gether projekt keretein belül egy közösségi célokat szolgáló, komplett, innovatív, infokommunikációs online zenei szolgáltatásra alkalmas technológiát fejlesztünk ki. A rendszer és annak szolgáltatásai egy kifejezetten az amatőr és hobbi zenészek számára kialakított közösségi szolgáltatás, amely által akár a világ különböző pontjain tartózkodó zenészek virtuálisan találkozhatnak és együtt zenélhetnek, valamint megoszthatják zenei tartalmaikat és tudásukat is egymással.
 • Egykamerás optikai távolságmérő


  Jelen projekt keretében egy széles körben alkalmazható, mobil készülékbe integrált kamera által felvett, folyamatos videó jelfolyamból előállított, pontos távolság adat meghatározására alkalmas technológiát fejlesztettünk ki. Napjainkban a korszerű mobil készülékekbe épített kamerák képminősége, felbontása, valamint a fejlett képelemző, képfeldolgozó technológiák már lehetővé teszik, hogy a megfelelő algoritmusok alkalmazásával, optikai úton, egy hétköznapi okostelefonon futó szoftver segítségével is pontos távolságbecslést végezzünk.
 • Valós idejű tranzakciós és middleware rendszer


  "Valósidejű, nagy megbízhatóságú, elosztott adatbázis, tranzakciós és middleware rendszer prototípusának elkészítése" megnevezésű és GOP - 1.1.1-09/01-2009-075 számú innovációs projekt célja egy olyan újelvű mobil köztes rendszer prototípusának elkészítése, mely alkalmas arra, hogy a terepen mozgó felhasználók és adatforrások által kezelt és szolgáltatott adatokat valós időben eljuttassa a vállalatirányítási rendszerek magja, integrált adatbázisa irányába.
 • MobilSign - Hiteles aláírás mobil készülék segítségével


  "MobilSign - Hiteles aláírás mobil készülék segítségével" megnevezésű és GOP - 1.1.1-11-2012-0353 számú innovációs projekt keretein belül kifejlesztendő mobil alapú digitális aláírást megvalósító alkalmazás két fő területet támogatva kíván hozzájárulni az általános elterjedéshez, a digitális aláírás könnyebb elterjedéséhez. Az elterjedés egyik eleme az okos telefonok használatának kiaknázása, a digitális aláírás megvalósítása okos telefon segítségével. Az elektronikus aláírást leíró nemzetközi és az azokat alapul vevő hazai törvények, szabványok és ajánlások olyan megoldásokat javasolnak, amelyekkel az "írásbeliség követelménye kielégíthető", illetve a megfelelő technikai előírásokat figyelembe véve alkalmas a "kézírással egyenértékű jogok biztosítására".
 • Okos bevásárlólista


  Az "Okos bevásárlólista" megnevezésű és GOP - 1.1.1-11-2012-0348 számú innovációs projekt alkalmazás és az azt kiszolgáló háttérrendszer kialakítására kitűzött projektünk célja, hogy egy mindennapi használatra alkalmas, ergonomikus, könnyen kezelhető, és a bevásárlásokat nagy mértékben támogató eszközt adhassunk a felhasználók kezébe. Az alkalmazásnak képesnek kell lennie a bevásárlólista elkészítésének nagyfokú támogatására, valamint a lokáció információkat figyelembe véve a bevásárlások gyorsabb, egyszerűbb és hatékonyabb lebonyolítására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósul meg.
Nemzeti Fejlesztési Ügynökségujszechenyiterv.gov.humagzrt.hu