Home Cégismertető IntellAgent Referenciák Kapcsolat Munkaajánlatok

Cím: 1119 Budapest
  Petzvál József u. 44.
Telefon: +36 (20) 435 3652
Email: contact@profitrade.huIntellAgent Szerver

Az IntellAgent infrastruktúra központi moduljai (AgentSync szerver, IntellAgent Control Center, IntellAgent DB) az IntellAgent szerveren helyezkednek el. Fizikailag az IntellAgent központi moduljait különböző szervereken is el lehet helyezni. Az IntellAgent szerver logikailag az alábbi architektúrában működik:

Az IntellAgent szerver szoftver architektúrájának központi rétege az IntellAgent szerver core, amely az IntellAgent szerver központi dispatching szolgáltatása, így a szerverre felinstallált összes szolgáltatás indításáért felelős. Továbbá az IntellAgent szerver core rétegben futnak azok az adatreplikációs folyamatok, amely segítségével az IntellAgent biztosítja a központi adatbázis és a mobil elosztott adatbázisok szinkronban tartását. Egy IntellAgent infrastruktúrára több frontend és backend kommunikációs stack is feltelepíthető, amelyek már csak a specifikus mobil alkalmazások üzleti objektumaival és azok adatbázis reprezentációjával dolgoznak.

A frontend irányban történő kommunikáció alapját az AgentSync szerver kommunikációs rétege alkotja. Az AgentSync kommunikációs réteg alapvetően IntellAgent kliensek felé kommunikál, de lehetőség van third party eszközök használatára is (elsősorban fix telepítésű infrastruktúrák esetében). A third party eszközök eltérő kommunikációs protokolljainak kezelésére szolgál az Eszköz plug-in réteg, amely elvégzi a külső eszközök protokolljának konverzióját standard IntellAgent reprezentációra. A frontend irányú kommunikáció legkülső rétegét a Listener-ek alkotják, amelyek a fizikai kommunikációs közeg kezeléséért felelősek. A Listener rétegben elsődlegesen tetszőleges port-ra állítható TCP socket-ek helyezkednek el, de lehetőség van dial-in és SMS alapú kapcsolatok kezelésére is, amennyiben az infrastruktúrában van elérhető IntellAgent SMSC szerver.

A backend irányú kommunikációban az IntellAgent szerver core fölött az alkalmazás specifikus IntellAgent interfészek helyezkednek el, amelyek a vállalati rendszerek irányából érkező adatok feldolgozásáért és IntellAgent szintű üzleti objektummá konvertálásáért felelősek, továbbá a kliensek felől beérkezett adatokat továbbítják a vállalati rendszerek irányába. Az IntellAgent interfészek standard funkciókat tartalmaznak a közvetlen adatbázis eléréssel végrehajtott adatcsere, fájlcsere, illetve távoli eljáráshívás alapú integrációhoz. Az IntellAgent interfészbe kerülnek be egy adott üzleti alkalmazáshoz szükséges specifikus fejlesztések is, amennyiben a standard funkciókat meghaladó integrációs feladatokra van szükség.

Az IntellAgent infrastruktúra központi oldalán az alap szerver modulok mellett számos kiegészítő iparág-specifikus modul áll rendelkezésre speciális feladatok elvégzésére. A kiegészítő modulok az alaprendszer üzembe helyezése után bármikor hozzákapcsolhatóak az infrastruktúrához az alábbi feladatok ellátására:

IntellAgent SMSC szerver: Tömeges SMS-ek és mail üzenetek küldésére szolgáló modul, elsősorban értesítések, figyelmeztetések és vállalti belső SMS-ek továbbítására.

IntellAgent Real-time szerver: Gépjármű fedélzeti rendszerek valós idejű kommunikációját kiszolgáló modul.

IntellAgent WFM/SFA: Dedikált szerver munkairányítási és koordinációs, valamint kereskedelmi feladatok teljes folyamatának vezérlésére.

Az IntellAgent szerver infrastruktúra telepítéséhez az alábbi minimális hardver/szoftver követelmények teljesítés szükséges:

Operációs rendszer Windows x86, x64 szerver platform (Windows 2003-nál magasabb verziószám)
Adatbázis Microsoft SQL Server 2005 Standard Edition, vagy magasabb verziószám
Webszerver IIS 6, vagy magasabb verziószám, .Net 2.0 támogatással
Ajánlott minimális memóriaméret 4 GB
Ajánlott minimális szabad tárterület 100 GB
Processzor Minimum 2 fizikai mag