Home Cégismertető IntellAgent Referenciák Kapcsolat Munkaajánlatok

Cím: 1119 Budapest
  Petzvál József u. 44.
Telefon: +36 (20) 435 3652
Email: contact@profitrade.huIntellAgent Mobil Modul

Az IntellAgent infrastruktúra központi moduljai (AgentSync szerver, IntellAgent Control Center, IntellAgent DB) az IntellAgent szerveren helyezkednek el. Fizikailag az IntellAgent központi moduljait különböző szervereken is el lehet helyezni. Az IntellAgent szerver logikailag az alábbi architektúrában működik:

Az IntellAgent kliensek központi magja az IntellAgent Client Core modul, amelynek elsődleges feladata az IntellAgent szerverrel való kapcsolattartás, az üzemeltetéshez szükséges adatok fogadása és gyűjtése, valamint az üzleti objektumok adatreprezentációjának alkalmazástól független szinkronban tartása. Az IntellAgent szerver és az IntellAgent Client Core modul együttműködése gyakorlatilag biztosítja, hogy a backend rendszerek irányából érkező adatok garantáltan megérkezzenek az IntellAgent kliens adatbázisába, illetve a mobil folyamatokban keletkező adatok elérjék a vállatirányítási rendszereken. A mobil oldali folyamatok oldaláról nézve az IntellAgent infrastruktúra közvetlen kapcsolatot teremt a mobil eszköz és a vállalatirányítási rendszerek között. Az IntellAgent Client Core feladata a kliens alkalmazásmendzsmentje telepítési és frissítési funkciók támogatásával.

Az IntellAgent kliens a mobil folyamatok összes adatát az IntellAgent Data Manager rétegen keresztül adatbázisban tárolja, ami lehetőséget biztosít a kapcsolatmentes offline működésre. Az offline működés támogatása érdekében minden IntellAgent kliensben keletkezett adat mindaddig tárolódik az adatbázisban, amíg sikeresen nem szinkronizálódott az IntellAgent szerverrel. Az IntellAgent Data Manager réteg vezérli az operatív adatbázis működési adatainak és üzleti objektumainak folyamatos backup-ját, amelynek célja a mobil oldali maximális üzembiztonság megteremtése. A backup folyamatok során keletkezett biztonsági mentéseket az IntellAgent kliens SD kártyán tárolja, így a PDA meghibásodása, sérülése esetén is rekonstruálni lehet a működést, akár egy másik fizikai eszközön is.

Az IntellAgent kliens folyamataiba szervesen integrálódnak a mobil eszközhöz csatolt különféle perifériák. A perifériákat a kliens a IntellAgent Device Manager absztrakciós rétegen keresztül kezeli, amely egységes, gyártófüggetlen API-t nyújt az alkalmazás számára. Az IntellAgent az alábbi gyártók által szállított eszközökhöz tartalmaz beépített driver-eket: Symbol/Motorola, Intermec, Psion, Datalogic, SocketCom, Mobile Compia. Továbbá az IntellAgent Device Manager kezeli a PDA-k registry műveleteit, illetve a lokális fájlrendszeren végrehajtott fájlműveleteket.

Az IntellAgent Client Core által biztosított alaprendszer fölé épülnek az IntellAgent kliens oldali alkalmazásai. Az IntellAgent kliensek alkalmazás rétegének magja egy speciális alkalmazásfuttató környezet (IntellAgent Workflow és IntellAgent GUI), amely saját, magas szintű folyamatleíró nyelven tetszőleges feladatra programozható. Az IntellAgent Workflow és IntellAgent GUI rétegek alkalmazása esetén a kliensen futó munkafolyamat dinamikusan generált grafikus felületet nyújt a felhasználók felé, amely alkalmazásdefiníciói az adatbázisban tárolódnak és az IntellAgent szerveren keresztül távolról menedzselhetőek. Továbbá az IntellAgent kliens lehetőséget nyújt az IntellAgent Client Core fölé független fejlesztők által készített third party alkalmazások telepítésére is. Ehhez az IntellAgent Client Core olyan API-t nyújt, amin keresztül elérhető az IntellAgent kliens adatbázisa, illetve az IntellAgent kliens egyes GUI funkciói, így külső fejlesztők számára lehetőség nyílik embedded IntellAgent alkalmazások fejlesztésére. Ennek eredményeként az kliens oldalon az IntellAgent alkalmazások szerkezete réteges struktúrát alkot:

Az IntellAgent Client Core fölé a ProfiTrade 90 Kft. számos iparág specifikus modult biztosít a következő alkalmazási területekre:

  • Területi képviselői feladatok
  • Terítőjárati feladatok
  • Mérőóra leolvasás, mérőóra menedzsment
  • Karbantartás, hibaelhárítás
  • Munkairányítás, minőségellenőrzés
  • Raktárgazdálkodás
  • Gépjárműmenedzsment
  • Eszközgazdálkodás
  • Csomaglogisztika
Az IntellAgent kliens minden WindowsCE.Net a 4.2-es verziójú (vagy annál magasabb verziószámú) eszközt támogat.